Ferestre steclopachet
Blog

Usi PVC: pro și contra?

Usi de interior termopan au devenit demult o parte din viața noastră. Încă în ultimul secol acestea au început să-și câștige locul pe piață și sunt ferm înrădăcinate acolo datorită costului scăzut, ușurinței de întreținere și fiabilității. Cu toate acestea, la fel ca orice alt produs nou în special, usi PVC au atât susținători cât și adversari, care preferă ușilor termopan alți analogi. Deci care este adevărul? Sunt usi termopan lideri absoluți pe piață sau e doar un truc de marketing? Să vedem care sunt argumentele de bază „pro“ și „contra“.

Avantaje Usi Termopan Moldova:

• Faptul că usi PVC nu sunt durabile este mit. De fapt, ele sunt mult mai durabile decât omologii din alte materiale. Acest lucru se întâmplă datorită faptului că acestea nu sunt expuse la umiditate, temperaturi extreme și lumina directă a soarelui. În plus, plasticul este foarte durabil și, practic, nu are nici o uzură.

• Carcasa armată protejează ușa de deformări

• Ușor de întreținut. Pur și simplu ștergeți cu o cârpă umedă. Plasticul nu colectează murdăria pe sine și nu o absoarbe la fel de bine cum o face, de exemplu, ușa este din lemn.

• Cel mai ridicat nivel de rezistența la umiditate. Ușa se umflă și se strică - vă e cunoscută situația? Cu usi termopan acest lucru nu se întâmplă, ceea ce îl face ideal pentru camere cu umiditate ridicată, cum ar fi bai, saune si piscine.

• Nivel ridicat de izolare termică și fonică. Zgomotul de fundal și pierderea de căldură nu vă vor deranja dacă alegeți usi termopan.

Contra Usi PVC:

• Construcția este complet sigilată. Acest lucru determină performanțele sale de înaltă eficiență termică, dar reversul monedei este incapacitatea sa completă de a „respira“.

• Din punct de vedere estetic, usi PVC în unele momente pot ceda aspectului nobil ale ușilor din lemn, dar acest lucru poate fi evitat prin utilizarea imitației de lemn sau prin selectarea celor mai potrivite culori.

Astfel, usi termopan pare a fi într-adevăr cea mai bună soluție pentru zonele umede, bucătării cu ventilație redusă, birouri, rezidențiale și spații comerciale.


25